Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk de ‘de leer van de beweging’ en is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruikt wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld voor mens en dier.

De methode werd in de jaren ’60 in Amerika ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart. Hij bundelde daarin onderzoek, kennis en ervaringen uit fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie. Het werken met spiertesten vormt de basis. Goodheart had in zijn praktijk namelijk ontdekt dat bepaalde patiënten sommige spieren niet in de uitgangspositie konden vasthouden. Daaruit concludeerde hij dat spieren met spanningsverandering reageren op stress en ziekte.

Hoe werk ik als Kinesioloog?

Middels spiertesten (bijvoorbeeld een lichte druk op een arm) geef ik inzicht in de oorzaak van uw klachten of de klachten van uw dier. De testen worden op een veilige manier uitgevoerd en vormen de puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Als het plaatje zo compleet als mogelijk is test ik, wederom door middel van spiertesten, uit wat de beste manier is om weer in balans te brengen en hoe het zelf genezend vermogen het best kan worden gestimuleerd.

De eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

Samen werken we in alle rust en vertrouwen. De gemakkelijke en kleine oefeningen geven aan hoe het lichaam reageert op de specifieke vraagstelling. Het is bijzonder en natuurlijk dat het lichaam zelf aangeeft, waar de onbalans is en vertelt wat het nodig heeft om stress te reduceren.

Vragen die u wellicht over uw dier heeft:

  • Waarom heeft mijn dier zoveel stress? (onrust, bijt dingen kapot, luistert niet, etc)
  • Neemt mijn dier mijn stress over?
  • Waar komt de angst vandaan?

Vragen die u wellicht zelf heeft:

  • Waarom ben ik zo moe?
  • Hoe kan ik stress reduceren tot het nulpunt?
  • Waar komt de stress vandaan?

Ervaart u of uw dier stress en wilt u dit leren reduceren tot het nulpunt?

Mijn werkwijze:

Intake mensen: 

Na het maken van een afspraak volgt een intake-gesprek van ongeveer 90 minuten. Dit is een eerste kennismaking waarin de klacht (en) medische voorgeschiedenis wordt besproken. Bijna altijd test ik dan de stoffen van het immuunsysteem uit, waardoor u overzicht heeft hoe het ervoor staat.

Behandelplan mensen: 

De duur van de behandeling is sterk afhankelijk van de klacht. Er valt te voren niet exact aan te geven hoelang de behandeling gaat duren. Het is mede afhankelijk van hoe het lichaam op de behandeling reageert. Soms komen er klachten naar boven die niet eerder bedacht zijn, maar wel noodzakelijk om op te lossen.

Mijn praktijk is gevestigd (overzichtskaart) en ik ontvang u graag aan huis op afspraak.

Wilt u uw dier laten behandelen klik hier voor meer informatie, dan kom ik aan huis. Uw dier kan dan lekker thuis blijven in zijn eigen omgeving. Ik werk in regio Zuid-Holland. Woont u verder weg geen probleem ik kan met andere methodes ook op afstand werken

Samen gaan we opzoek naar een gerichte oplossing om u en/of uw dier weer dichter naar de bron te brengen.